Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Overfinch London Edition en Range Rover extra allt

Överväldigande lyx och makalösa träarbeten

Trimfirman Overfinch har gjort sig kända för sina Range Rover-konverteringar. Deras senaste flödar över av mjukt läder och mäktig intarsiakonst.

Brittiska Overfinch grundades redan 1975 och har satt tänderna i en och annan modell från Land Rover sedan dess. Mest kända är de kanske för sina intrikata intarsiaarbeten, träfanér med unika mönster. Då främst i olika Range Rover-versioner.

Men de gör annat också.

Men de gör annat bus också.

Den senaste är inget undantag. Overfinch London Edition har interiören översållad av träimitationer av Londons skyline. Som grundmaterial har de använt Land Rovers allra värsta, nämligen en Range Rover Autobiography i förlängt utförande.

Sedan har de lagt 250 mantimmar på att pussla ihop de 5.500 träbitarna som utgör inredningens intrikata intarsia. De slutade inte där heller, utan gav utsidan en omgång med nya stötfångare, luftintag i kolfiber och en ny grill. Till det har de skruvat dit 22-tumsfälgar.

Priset för härligheten är motsvarande uppåt tre miljoner kronor och om du inte gillar London går det lika bra att få Manhattans skyline i stället. Om de planerar några versioner av Stockholm, Härnösand eller Sölversborg vet vi inte.

Foto: Overfinch
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com