Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Range Rover SVAutobiography värmer dina vader

Baksäteschaufförens nya drömbil.

Äntligen kan du sitta och skälla på chauffören i den miljö du förtjänar. Den senaste från Range Rover är proppfull med lyx.

Lyxterrängbilen Range Rover är ett fenomen, en bil som tar civilisationen ut i skogen. När vi tidigare i höstas kunde rapportera om att Range Rover fått en ansiktslyftning kunde vi förundras över de beröringsfria solskydden och baksätesfåtöljerna med uppfällbara benstöd i den förlängda versionen.

Men vad är väl sådant trams? Nu kommer även den riktiga lyxversionen SVAutobiography i uppiffat utförande och den har förstås all den nödtorft som de mer bruksnära modellerna har. Men den har också ett baksäte som kan lutas bakåt i upp till 40 graders vinkel och där finns förstås både massage och sätesvärme.

Mer specifikt finns värmen faktiskt även i ben- och fotstöden, så att du inte ska behöva frysa när du varit ute i naturen hela dagen och behöver värma upp dina stackars fötter. Fåtöljerna i sig har tjockare bolstring med särskilt invävda komfortlager – vad nu det ska betyda. Benutrymmet är hur som helst 1,2 meter långt. Knappt lagom, alltså. Mellan de två baksätesfåtöljerna finns en mittkonsol som rymmer två pavor vin och lika många vinglas. Men med en flaska per person, vad ska man då med glasen till?

Bättre att spara på disken och halsa.

Som tillbehör finns också någonting som Land Rover kallar för ”Power Deployable Veneered Loadspace Floor”, ett utskjutbart lastgolv i träfanér. Praktiskt när man ska lasta älgkadaver, eller vad man nu har sin Range Rover till.

Prislistan startar på runt två miljoner kronor med 4,4-liters V8, men du beställer förstås den kompressormatade modellen med 570 hästkrafter. För hur skulle du annars kunna nedgöra naturen på ett slagfärdigt sätt?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com