Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Range Rover, öh, Velar

En ny modell klämmer sig in mellan Evoque och Sport.

Velar är det lite udda namnet på Range Rovers nya modellserie. Den ska klämma sig in mellan minstingen Evoque och den lite större Sport.

Bilföretagens PR-avdelningar är mästerliga på att piska upp stämningen inför nya modellsläpp. Små korn av information, kanske en skuggrik bild som visar någon detalj och viskanden i sociala medier föregår varje lansering.

Så är också fallet med den nästkommande Range Rover-modellen Velar. Förlåt, vadå velar? Nej, alltså den heter så. Velar. Namnet kommer från en snart 40 år gammal Range Rover-prototyp som förebådade den första Range Rover från 1970.

JLR

Titta, jag hittade till och med en bild på den.

Vad får vi då veta om Velar? Inte mycket, mer än att den klämmer sig in mellan de båda Range Rover-modellerna Evoque och Sport. Därmed ska den försöka ta sig an den hårdnande konkurrensen från bilar som Alfa Romeo Stelvio, BMW X4 och X6, Mercedes-Benz GLC och GLE Coupé och kanske Porsche Macan.

Land Rovers designchef Gerry McGovern skräder inte orden när han säger att Range Rover Velar ”förändrar allting”. Allting? Nåja, utöver det får vi inte veta mer än att bilen kommer att presenteras den första mars.

Det öppnar för lite spekulation, så vi gissar att Velar bygger på samma IQ-plattform som Jaguar F-Pace, vilket skulle betyda längsmonterade motorer (till skillnad från Evoque då) och kanske till och med en version med V8. Det vore ju trevligt, eller hur?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com