Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Land Rover och Range Rover återkallas – kan börjar brinna

Problem med mildhybridsystemet

Större
Stäng
  • Foto: Land Rover
    Foto: Land Rover
  • Foto: Land Rover

Land Rover Discovery Sport och Range Rover Evoque återkallas på grund av mildhybridsystemet i bilarna kan överhetta och i värsta fall kan det orsaka en bilbrand. 

Vi Bilägare rapporterar att Land Rover Discovery Sport och Range Rover Evoque återkallas på grund av mildhybridsystemet i bilarna kan överhetta och i värsta fall kan det orsaka en bilbrand. 

Mildhybrid är en teknik för att minska utsläppen från bilar. Tekniken används för att stötta motorn och bidrar med el för att sänka förbrukningen. De flesta som använder sig av systemet har ett 48-voltsystem.

LÄS MER: Om nya Land Rover Defender Hard Top: ”En arbetshäst”

Land Rover har teknikproblem med mildhybridsystemet. Det är Land Rover Discovery Sport samt Range Rover Evoque modellår 2018 till 2020 som drabbas och återkallas nu. 

I vissa fall kan 48-voltsystemet överhetta och leda till att bilens strömomvandlare kortsluts. Det kan i sin tur leda till rökutveckling och att röken sprider sig i kupén. I värsta fall kan det resultera i en bilbrand. 

Fordonen som återkallas tillverkades mellan 25 maj 2018 och 2 oktober 2020. Ingen hårdvara behöver bytas ut, utan det är en mjukvaruuppdatering som är aktuell för de bilar som omfattas av återkallelsen. 

Enligt Vi Bilägare berörs 809 bilar i Sverige. 

LÄS ÄVEN: Range Rover firar 50 år med specialmodell

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com