Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Land Rover Discovery SVX har 525 hästar

Kommer att förtrycka både skog och asfalt.

Special Vehicles Operations sätter tänderna i Land Rover Discovery. Resultatet är en best med monstermotor.

När den senaste generationen av Land Rover Discovery begick sin premiär i fjol förvånades vi över hur mycket vikt som Land Rover hade bantat bort. Nykomlingen var nämligen snudd på halvtonnet lättare än sin föregångare.

Så när den nu drabbas av en eldsprutande, kompressormatad V8 på 525 hästkrafter lär resultatet kunna sätta skräck i det mesta som rör sig på asfalten. Eller ute i skogen för den delen, Land Rover Discovery SVX är så klart fortfarande terrängkompatibel precis som de svagare modellerna i programmet.

Skog, efter Discoverys framfart.

Bakom galenskapen ligger Jaguar Land Rovers division för tokfransar, Special Vehicles Operations, och där har man inga hämningar vad gäller förnuft eller återhållsamhet. Och de stannade inte bara vid motorn utan SVO har också utrustat SVX med hydrauliska krängningshämmare och enorma, terrängdugliga däck.

Växellådans mjukvara har anpassats för tuffare körning och växelväljarvredet har fått ge vika för ett pistolgrepp. Passande, för skogens alla smådjur gör nog bäst i att undvika jaktlagets nya monstervagn.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com