Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Mini John Cooper Works GP Concept röker på

Mikael Rickfors ligger i lä.

Den senaste konceptbilen från Mini har fler vingar än en medelstor fågelflock. Vi undrar vad som finns därunder.

När Mini häromdagen visade upp en eldriven konceptbil inför den kommande bilsalongen i Frankfurt gissade vi hur diskussionerna hade gått till runt konferensbordet hemma hos mamma BMW i München. Men vi hade fel, fruktansvärt fel.

För Mini kommer inte alls att ställa ut en vanlig Mini, vilt utspökad till konceptbil, som vi trodde då. Nej, de kommer att ställa ut två vanliga Mini, vilt utspökade till konceptbilar och den sladdladdade Mini Electric Concept kommer att få sällskap av Mini John Cooper Works GP Concept – ett långt namn på en kort bil.

Och med vilt menar jag faktiskt fullkomligt vansinnigt. Mini John Cooper Works GP Concept (puh!) kokar ner stylingvärldens all plast i en och samma bil och vrider sedan upp volymen ett par hack till. Väghyveln där fram ser ut att kunna svälja småvilt och över bakluckan sitter hörlurar stora nog för en rappare. Och de där skärmarna, hur har de tänkt där? Bilen har inte skärmbreddare, den har extra lösskärmar som sticker fram som alvöron. Jag undrar vad de rökte runt det där konferensbordet i München.

Inte var det böckling i alla fall.

Men BMW hävdar att Mini John Cooper Works GP Concept inte alls är överarbetad, utan med sedvanlig tysk ironi säger de att bilen ”sammanför den fullständiga samlingen designelement som definierar Mini och visar upp dem på det mest sportiga och spännande vis”.

Hur som helst är den tänkt att väcka den gamla Mini John Cooper Works GP från 2012 till liv igen, en modell som bytte baksäte mot störtbåge och var under en kort period det rivigaste som Mini hade att erbjuda. Men om den nya konceptbilen har någon förankring i något prosaiskt produktionsprojekt får vi inte veta, inte heller vad den har för komponenter under det spektakulära skalet. Så löftena kring den här är om möjligt än vagare än vad de var för Mini Electric Concept.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com