Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Mini Countryman får massage av John Cooper Works

Nylanserade suv-modellen får motor från de mindre JCW-versionerna.

Mini stoppar ner sin starkaste motor i den nyligen lanserade Countrymanmodellen. Därmed har de skapat sin snabbaste suv-modell någonsin.

När den andra generationen av Mini-suven Countryman lanserades i höstas raljerade vi lite försiktigt om hur stor den var. Men faktum kvarstår, att Mini Countryman inte är särskilt mini alls. Jämfört med ursprungs-Mini från 1959 är Countryman:

  • 41 procent längre
  • 30 procent bredare
  • 16 procent högre
  • 146 (!) procent tyngre

När Mini nu också lanserar Countryman i John Cooper Works-utförande har den också 579 procent mer effekt. För Mini John Cooper Works Countryman (som är det officiella namnet) har ärvt den 231 hästkrafter starka motorn från övriga JCW-modeller i sortimentet.

– Jajamensan, 34 friska hästkrafter i den här.

BMW Group

– Jajamensan, 34 friska hästkrafter i den här.

Det betyder att den är en knapp sekund kvickare än Mini Countryman S upp till hundra knyck och en halv sekund kvickare än den utgående generationens JCW-Countryman.

Precis som John Cooper Works Clubman är Countrymanvarianten fyrhjulsdriven och man får välja mellan en sexväxlad manuell låda eller en åttaväxlad automatlåda. Faktiskt är tekniken rakt igenom kopierad från Clubmanmodellen, med Brembobromsar, elektronisk diffbroms och sportavgassystem. Det är egentligen bara karossen som skiljer, som är en förlängd och förhöjd version av Clubman som är en förlängd version av vanliga Mini. Puh!

Bilen kommer att presenteras på bilsalongen i Shanghai i april och de första leveranserna kommer igång inte långt därefter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com