Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mini Countryman får tält på taket

Autohome AirTop en vindsvåning för två (små).

Mini tar hjälp av italienare och erbjuder sömniga bilister en fristad. Autohome AirTop är en tvårummare för smala människor.

Var och varannan bil erbjuds numera med trötthetsvarnare. När blicken börjar flacka säger bilen till att det är dags att köra in till sidan och ta en tupplur, eller trycka i sig en energidryck eller två, innan man rullar vidare.

Men det är ju inte särskilt kul. Alla som någonsin har slocknat i ett bilsäte vet hur stel man är i nacken efteråt. Energidryck kanske inte heller är något tilltalande alternativ, inte om man har smaklökar i alla fall.

Då har Mini ett bättre förslag. Genom sina tillbehörsbutiker erbjuder de taktältet Autohome AirTop till den nya Mini Countryman. När det inte används får det plats i sin egen takbox, men uppfällt är det ett helt tvåmannatält som mäter 210×130 cm – så kanske ska man tycka om varandra om man ska vara fler än en där uppe.

Och du slipper slagga i skuffen.

Tältet fälls dessutom upp automatiskt med hjälp av fyra gasfjädrar, så särskilt krångligt ska det inte heller vara. Madrass, LED-belysning och myggnät och en liten aluminiumstege ingår också.

Frågan är bara vad bilen tycker om idén. Mini Countryman har nämligen max taklast om 75 kilo och vad tältet i sig väger vet vi inte. Hur som helst lär du och din sängkamrat i så fall helst inte väga mer än 37,5 kilo styck. Å andra sidan, Mini kanske har en lösning på det lilla problemet också.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com