Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW Concept M8 får fyra dörrar

BMW spinner vidare på 8-serien.

Vi väntar fortfarande på att få se BMW 8-serie i produktionsutförande. I väntan på något gott bjuder BMW på ännu en konceptbil.

I en trädgård vid Comosjöns strand stod den, BMW Concept 8 Series, och sträckte på sig i vårsolens ljus i fjol. Då var den blott en konceptbil, men med löfte om att återuppväcka svunna tiders kontinentalkryssare. BMW Concept 8 Series var en Gran Turismo av den gamla skolan.

Bara dagar senare smusslade BMW ut bilder på en välkamouflerad värstingversion av den kommande coupén och kallade den för M8. Då trodde vi att en officiell premiär av produktionsversionen var nära förestående och inte mattades förväntningarna av att BMW började tävla med bilen också.

BMW AG

Med riktiga dörrhandtag.

Men nu skriver vi 2018 och någon BMW 8-serie har vi inte fått. Den där majdagen vid Comosjöns strand känns som ett bleknat minne. Men BMW har inte glömt oss, eller sin 8-serie och för att hålla drömmen vid liv visar de nu upp sin konceptbil i ett guldkantat fyradörrarsutförande. De kallar den Concept M8 Gran Coupe.

Fortfarande har den långt kvar till att bli en säljbar produkt. BMW Concept M8 Gran Coupe är så där gracilt byggd som bara konceptbilar kan vara och av bilderna att döma har den inte ens någon inredning. Men den ger en föraning om att BMW:s 8-serie inte bara kommer att avlösa den gamla 6-seriecoupén, utan också dess motsvarighet med fyra dörrar: 6-serie Gran Coupe.


Sök efter BMW-coupéer till salu här. 


Vidare får vi veta att delar av karossen är av kolfiberarmerad plast och att ”de känslomässigt rika ytorna når klimax i bilens skuldror kring bakrutestolparna”. Men sedan är det slut på informationen.

Så när kan vi förväntas se en BMW 8-serie som går att köpa? BMW har lovat att tvådörrarscoupén ska få sin lansering någon gång under det här året och den följs upp av Gran Coupe 2019.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com