Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW M8 lovar extra allt

Men vi vet inte ett skvatt om bilen.

Som om inte BMW 8-serien i sig var nyhet nog, lovar BMW att släppa en M8. Vi drar paralleller till farfar 850 CSi.

Knappt hade bläcket torkat från tryckpressarna efter att BMW visat upp den nya über-coupén 8-serien förrän München släpper nästa bomb. Deras nya, slanka coupé kommer också som M-modell.

Det är förstås inte första gången som namnet M8 bubblar upp till ytan. För sisådär ett kvartssekel sedan hade BMW både en 8-serie och långt gångna planer på att göra en Lamborghinidödare av sin coupékaross. Man lär till och med haft en färdig prototyp med fyrventilstoppar på V12-motorn.

BMW Group

Och den finns till och med på bild. Ynf.

Men i sin allmänna klokskap bestämde sig BMW för att världen inte var redo för en monstermotoriserad kraftcoupé och tonade i stället ner sina ambitioner.

BMW 850 CSi hade förvisso både en S-designerad motor och WBS-chassinummer så som M-modellernas traditioner föreskriver. Men motorn var bara en vanlig vässad tvåventilstolva.

BMW Group

Jag vill ha en sån i alla fall.

Nu har uppenbarligen världen mognat och gjort sig redo för en M8. Tyvärr får vi inte veta ett skvatt om bilen och bilderna, tja, de lämnar väl en del åt fantasin.

Två saker står i alla fall klart: BMW M8 kommer att få fyra avgasrör, samt en tävlingsvariant enligt ACO:s Le Mans-reglemente, kallad M8 GTE, som lär göra livet surt för Porsche och de andra i GT-racingens högborg.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com