Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW 5-serie presenterad som Touring

Kombimodellen lär bli populär som tjänstebil.

Sverige är ett kombitokigt land så att BMW nu visar den senaste 5-serien som Touring lär vara goda nyheter. Produktionen startar i sommar.

Så har BMW äntligen presenterat sin nya femserie i kombiversion och förmodligen är den din nästa tjänstebil. Precis som med sedanmodellen, som visades upp i oktober i fjol, är kombimodellen snudd på omöjlig att skilja från föregångaren. Förlåt, sade jag kombi? På BMW-språk heter det ju Touring.

Och precis som med sedanmodellen är nya 5-seriekombin (nu är jag där igen) ett tekniskt mirakel, en dekokt av höghållfasta stållegeringar, aluminium, magnesium och kolfiberarmerad epoxiplast.

Touring har däremot till skillnad från sedanfemman fått luftfjädring på bakvagnen och med det också automatisk nivåreglering. Lastutrymmet har svällt något jämfört med föregångaren, liksom hur mycket vikt man får lasta på där bak. Baksätet är delbart 40/20/40 och kan fällas med en knapp från bakluckan.

Bakluckan i sig är av aluminium och bakrutan går att öppna separat från själva luckan, en BMW-finess vi känner igen från förr.

Tyvärr är inte 2002 Touring med på bilden.

BMW Group

Tyvärr är inte BMW 2002 Touring med på bilden.

Drivlinorna skiljer sig inte från övriga femseriemodeller och vid lanseringen kommer bensinarna 530i och 540i respektive dieslarna 520d och 530d att finnas tillgängliga. Produktionen drar igång i sommar och ännu är inga priser klara för svenskt vidkommande.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com