Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världspremiär: BMW:s svenskfavorit

Första bilderna på nya 3-serie Touring

I natt släppte BMW första bilderna på svenskfavoriten 3-serie Touring. Kombin blir större än tidigare modellen och får bättre utrymmen. Köparna kan välja mellan sex olika motorer upp till 374 hästkrafter.

För några månader sedan hade BMW 3-serie sedan världspremiär, men det är en bil knappt någon i Sverige kommer att köpa. Här är det kombin, på BMW-språk Touring, som gäller. Och visst är den både praktisk och ganska snygg.

Jämfört med föregångaren har den växt på de flesta ledderna. Den är nu 471 cm lång och 183 cm bred, och hjulbasen har förlängts med 4 centimeter. På längden har bilen nästan vuxit med en centimeter. 3-serie touring är i dag större än vad en 5-serie var för 15 år sedan.

Som vanligt på nya BMW-bilar har grillen också vuxit, men på 3-serien är det ganska proportionerligt.

Interiört känns det mesta igen från sedanmodellen, men den nya stora bagageutrymmen uppges av BMW vara fem liter rymligare än hos föregångaren. Fäller du ned sätet får du in 1510 liter.

Från början finns det sex olika motoralternativ, tre bensinare och tre dieslar.

Bensinutbudet innehåller två fyrar, och börjar med 320i Touring med 184 hk, sedan är det ett ett hopp 258 hk i BMW 330i Touring. Toppversionen är sexcylindrig med 374 hk som finns i BMW M340i xDrive Touring.

Dieselåkarna kan välja mellan tre olika fyrcylindriga motorer: 318d Touring och 320d Touring med 150 hk respektive 190 hk. Den sexcylindriga dieseln 330d xDrive Touring ger 265 hk.

BMW skryter med att nya Touring-modellen kommer att vara mycket sportigare än sin föregångare, tack vara låg tyngdpunkt och 50-50 viktfördelning.

Designvarianterna som finns att välja på är: Advantage, Sport Line, Luxury Line och M Sport. Säljstarten uppges vara 28 september.

Den första BMW 3-serie Touring presenterades 1987 och mer än 1,7 miljoner exempel har byggts. Den senaste generationen var en extra stor succé med över 500 000 bilar byggda.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com