Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Världspremiär för nya BMW M3 och M4

Så mycket kostar BMW:s nya prestandamodeller

Med gigantiska njurar i den kontroversiella grillen gör nya BMW M3 och M4 entré.
De kommer med en 3,0-liters dubbelturbo som ger 480 hästkrafter.
Om man inte väljer Competition-utförande, förstås.

Ja, det går väl inte att börja i någon annan ände än i fronten på nya BMW M3 och M4.

Tidigare läckta spionbilder hade redan lett till diskussioner om de två enorma njurarna i grillen. Nu när de officiella bilderna cementerar vad vi redan ”visste” lär nog kommentarer som ”bävertänder” fortsatt yttras över tyskarnas skapelse från vissa håll.

Men smaken är som baken.

Framträdande hjulhus och förlängda sidokjolar är också distinkta drag hos den nya generationen. Både M3 och M4 har tak i kolfiberförstärkt plast med aerodynamiskt optimerade fenor.

Bakom den där grillen hittas en 3,0-liters dubbelturbosexa som också finns i X3 M och X4 M. Den ligger inne med 480 hästkrafter och 550 Nm i grundutförandet. Kraften förflyttas till bakhjulen via en 6-stegad manuell växellåda. Väljer man istället Competition-utförande snackar vi 510 hästkrafter och 650 Nm som kommer med en 8-stegad M Steptronic-växellåda med Drivelogic. I dessa utföranden blir modellerna även tillgängliga med fyrhjulsdrift, beräknat från nästa sommar, enligt BMW.

För båda modellerna innebär det 0-100 km/h på 4,2 sekunder och 0-200 km/h avklaras på 13,6 sekunder. I Competition-utförandena görs 0-100 km/h på 3,9 sekunder och 0-200 km/h på 12,5 sekunder. Samtliga modellvarianter får en elektroniskt begränsad maxhastighet på 250 km/h. Men det kan stiga till 290 km/h med tillvalet M Driver’s Package.

Adaptiv fjädring, elektronisk justering av säten med minnesfunktion, sportsäten i Merionläder och Hi-Fi högtalarsystem är några exempel på vad som ingår i standardutrustningen.

Väljs det ett Competition-paket ingår, utöver en utökad motorprestanda, BMW Individual extended Shadowline, M Drive Professional, M Streptronic-växellåda och extra visuella detaljer (i form av badges).

I mars nästa år når nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé marknaden. M3 har fått ett svenskt pris från 855 000 kronor och M4 startar på 875 000 kronor. För Competition-paketet behöver kunden hosta upp ytterligare 51 000 kronor.

Som Bytbil har skrivit om tidigare kommer även en M3 Touring bli tillgänglig. Men det är ännu inte sagt när kombin ska presenteras officiellt.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com