Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW visar upp nya BMW M4 Competition med tygtak

Fälla upp, eller ned taket tar 18 sekunder

  • Foto: BMW

BMW släpper snart cabrioletversionen av BMW M4 Competition, som får 503 hästkrafter. 0-100 km/h går på 3,7 sekunder. Den får dessutom ett nytt tygtak. 

BMW har visat upp en bil som ska köras under sommaren: nya BMW M4 Competition Convertible. Bilen kommer börja produceras i juli och leveranserna startar senare under året.

BMW M4 Competition Convertible M xDrive har fyrhjulsdrift och använder samma treliters raka sexa med dubbelturbo som M4 coupé och M3 sedan. Det resulterar i 503 hästkrafter och ett vridmoment på 650 Nm. 0-100 km/h går på 3,7 sekunder, vilket är cirka två tiondelar långsammare än M4 Competition Coupe med fyrhjulsdrift. En annan finness som finns är att man kan välja ett bakhjulsdrivet läge i systemet.

LÄS MER: BMW planerar att dramatiskt minska utbudet av drivlinor

Bilen är trots allt en cabriolet. Vill du fälla upp, eller ned taket, går det på 18 sekunder och kan även genomföras i låga farter. Dock har det taket och mekanismen en negativ inverkan på bagageutrymmet som rymmer 385 liter med taket uppfällt, eller 300 liter nedfällt. Det är trots allt en ökning med 80 liter jämfört med sin föregångare. 

Vad som också är nytt med nya BMW M4 Competition Convertible, är att modellen får ett nytt tygtak som är 40 procent lättare än sin föregångare. 

Några svenska priser är ännu inte klara. 

LÄS ÄVEN: BMW visar upp första bilderna på nya 2-serien

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com