Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW är redo med sin första eldrivna kombi

BMW i5 Touring har en elegant design, ett stort bagageutrymme – och utrustad med en eller två elmotorer. Den första eldrivna kombibilen har en något kortare räckvidd än Sedanen och är bara något dyrare.

TEXT Morten Bek FOTO PR

MG5. Nio ET5 Touring. Porsche Taycan Sport Turismo. Peugeot E-308 SW och Opel Astra Sports Tourer Electric. Och… Elektriska kombibilar är fortfarande en ovanlig företeelse inom bilindustrin, men 2024 kommer det att bli ändring på det. Från Audi kan vi se fram emot A6 E-Tron Avant, och Volkswagen lanserar sin mer praktiska version av ID.7, ID.7 Tourer.

BMW har sedan länge meddelat att nya 5-serie Touring, tyskarnas stora kombi, skulle finnas tillgänglig som elbil i den nya versionen, och nu är det dags för tyskarna att visa upp den. Nya 5-serie Touring finns som plug-in hybrid, som diesel- eller bensinbil – men viktigast av allt som den helelektriska i5 Touring.

BMW har gjort en elegant finish på sin helt nya kombi som faktiskt sätter Sedanen i skuggan. Nya 5-serie Touring är kanske inte en vild och vågad bil när det gäller design, men när den påminner om sin lillebror, 3-serie Touring, kan det inte gå fel.

Precis som 5-serie Saloon har 5-serie Touring vuxit. Den är nästan 10 cm längre än den gamla, så det här är en stor kombi, en av de längsta någonsin, som mäter 506 cm från stötfångare till stötfångare. Men de extra centimetrarna har gått mer till den elektriska drivlinan än till utrymmet: bagageutrymmet på 570 till 1 700 liter är detsamma som i den gamla Touring.

   

23 kilometer kortare räckvidd än Sedanen

Den nya kombin finns i versionen i5 eDrive40 Touring med 340 hästkrafter, bakhjulsdrift och en WLTP-räckvidd på upp till 558 kilometer. Det svenska börjar på 875 600 kronor.

Sedanversionen har en räckvidd på 581 kilometer som Sport Line, så den mer praktiska karossen kostar 23 kilometer på räckvidden. Förbrukningen för sedanen är 15,9 kWh/100 kilometer – nya Touring är 16,6 kWh.

Den nya kombon finns inte, åtminstone inte ännu, i den nya xDrive40-versionen med fyrhjulsdrift och 400 hästkrafter, som Sedanen, men istället kan du välja den kraftfulla i5 M60 xDrive Touring med 601 hästkrafter, fyrhjulsdrift och 499 kilometers räckvidd – frånpriset på den är 1 275 800 kr.

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com