Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW Concept X7 iPerformance är stor

Tre sätesrader och laddsladd i BMW:s nyaste konceptbil.

Den senaste konceptsuven från BMW har tre sätesrader och en front som skapar kontroverser. Vi spekulerar i hur produktionsbilen blir.

Redan i vintras läckte det ut att Audi planerar en jättesuv under namnet Q8, en valross till bil som ska vara skogens konung och en konkurrent till BMW 7-serie och Mercedes-Benz S-klass på samma gång.

BMW vill förstås inte vara sämre. För ett par månader sedan antydde tillverkaren att man inom kort kommer att erbjuda en X-modell, alltså en suv av någon sort, i varje storlek från ett till sju. Då gissade vi hur en storsuv från BMW skulle kunna tänkas se ut – kanske inte helt seriöst.

Bytbils illustratör

Men nog blev fronten spot on?

Inför den stora bilsalongen i Frankfurt, som öppnar för pressen i morgon, har BMW släppt en egen tolkning av sin kommande elefant. BMW X7 iPerformance Concept är en designstudie som ger en förhandsaning om hur BMW X7 kommer att se ut när den kommer i produktionsutförande någon gång under nästa år.

Redan har den där fronten dragit på sig en och annan syrlig kommentar från den församlade pressen, men försöker man se bortom konceptbilens obligatoriska effektsökeri, som regelvidriga ytterbackspeglar, oaänvändbara dörrhandtag och 23-tumshjul stora nog för en lastmaskin, kan vi nog förvänta oss en bil som tar ungefär samma plats som Volvo XC90 och som knappast sticker ut mer i trafikbilden heller. Se bara på hur konceptversionen av BMW X2 skiljer sig från produktionsversionen av samma bil.

Tre rader med två fåtöljer i varje ska erbjuda alla digitaltjänster som ett modernt kontor kan erbjuda, men när verkligheten kommer ikapp lär vi snarare få se en barnvänligt baksäte för fotbollsfarsor och -morsor. Drivlinan lär vi nog åtminstone få se även i framtiden, för BMW säger att X7 iPerformance Concept är en laddhybrid. Och ve den som inte erbjuder sladd i våra dagar.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com