Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW Individual M760Li seglar i väg

Skrota hem, för nu börjar brisen blåsa.

Inspirationen kommer från Nautor’s Swan när BMW Individual sätter tänderna i M760Li. Därför får vi trädäck i stället för mattor.

På sistone har biltillverkare i allt högre grad slagit sig samman med båtbyggare. Bugatti Niniette 66 drivs av dubbla V8-dieslar, Aston Martin AM37 är en dröm i trä och plastlaminat och Abarth 695 Rivale försöker slå an på marknadens nautiska strängar.

Nu är det BMW som vill koppla sitt namn till dyra flytetyg. Deras Individual-division, som skräddarsyr delar i unika material och kulörer till välbeställda kunder, har satt klorna i en stackars M760Li och resultatet frossar i broderat läder och nåtad teak.

Ni vet, med kitt mellan träplankorna.

Bilen är framtagen i samarbete med det finska lyxbåtsvarvet Nautor’s Swan och svanloggan skymtar fram här och var, bland annat på instrumentpanelen, i nackskydden, på bakluckan och på bromsoken. De, finnarna alltså, är också de som ligger bakom snickeriarbetena i bilen, där golven i kabinen och bagageutrymmet ser ut ungefär som däcket på din segelbåt.

BMW Individual har i alla fall lämnat mekaniken orörd. Förmodligen tyckte de att det räckte med en dubbelturbomatad 6,6-literstolva (borde den inte heta M766Li då?) på 610 hästkrafter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com