Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

BMW Individual M760Li seglar i väg

Skrota hem, för nu börjar brisen blåsa.

Inspirationen kommer från Nautor’s Swan när BMW Individual sätter tänderna i M760Li. Därför får vi trädäck i stället för mattor.

På sistone har biltillverkare i allt högre grad slagit sig samman med båtbyggare. Bugatti Niniette 66 drivs av dubbla V8-dieslar, Aston Martin AM37 är en dröm i trä och plastlaminat och Abarth 695 Rivale försöker slå an på marknadens nautiska strängar.

Nu är det BMW som vill koppla sitt namn till dyra flytetyg. Deras Individual-division, som skräddarsyr delar i unika material och kulörer till välbeställda kunder, har satt klorna i en stackars M760Li och resultatet frossar i broderat läder och nåtad teak.

Ni vet, med kitt mellan träplankorna.

Bilen är framtagen i samarbete med det finska lyxbåtsvarvet Nautor’s Swan och svanloggan skymtar fram här och var, bland annat på instrumentpanelen, i nackskydden, på bakluckan och på bromsoken. De, finnarna alltså, är också de som ligger bakom snickeriarbetena i bilen, där golven i kabinen och bagageutrymmet ser ut ungefär som däcket på din segelbåt.

BMW Individual har i alla fall lämnat mekaniken orörd. Förmodligen tyckte de att det räckte med en dubbelturbomatad 6,6-literstolva (borde den inte heta M766Li då?) på 610 hästkrafter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com