Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW X2 avslöjad av patentansökan

Därmed blir suv-uppställningen komplett.

Det ska vara suv i år. Vi trodde först inte att BMW X2 skulle bli verklighet, men japanska patenthandligar pekar på motsatsen.

Tänk så fel man kan ha. När BMW visade upp sin X2 Concept i höstas tolkade vi den som en ren designövning utan någon som helst koppling till verkligheten. Den såg ju rätt galen ut, och varför skulle någon i hela världen köpa en mini-coupé-suv? Vilken befängd tanke.

Och så dyker det upp bilder från en japansk formskyddsansökan på en … BMW X2. Eller det är i alla fall precis vad det ser ut som. Proportionerna är misstänkt lila konceptbilen, men med riktiga dörrhandtag, backspeglar och en front som inte har fullt lika framträdande garnityr.

BMW X2 Concept.

Vi lät vår ständigt ivrige illustratör kladda lite färg på skisserna, så att vi kan få en uppfattning om hur BMW X2 kan komma att se ut i verkligheten. Tyvärr är illustratören något vindögd och vi behöver nog inte räkna med att den blir så där allmänt rosa som på bilden.

Vad som sticker ut är emblemen på takstolparna bakom bakdörrarna. Är det någonting som kan tänkas bli ett BMW-grepp i framtiden? Vi vet lika lite om det som om resten av bilen, men vi tror att den kommer att visas upp på bilsalongen i Frankfurt i höst.

Då lär X2 bli den tredje suven från BMW som offrar utrymmen på utseendets altare, efter X6 och X4. Sedan tidigare vet vi också att en större BMW X7 är på gång, och därmed kommer BMW att ha en komplett suvuppställning från ett till sju. Tror vi att det kommer en BMW X8 också?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com