Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är nya BMW Z4

Väntas få premiär senare i sommar.

En ny, öppen sportbil väntas BMW lansera inom kort. Nu har vi fått veta hur den ska se ut, tack vare en japansk formskyddsansökan.

Redan i fjol fick vi en försmak av hur nästa generation av sportbilen BMW Z4 kommer att se ut. Då, på sensommaren, visade BMW upp Concept Z4, en designövning som lät ana sportbilsliknande kilformer med vass profil och korta överhäng.

Nu får vi också veta hur produktionsversionen av Z4 kommer att se ut, tack vare BMW:s registreringsansökan av designen i Japan – av alla ställen på jorden. För så är det, ska man ha svart på vitt att man äger rättigheterna till formen ska denna registreras hos myndigheterna för immaterialrätt i de länder man tänkt sälja sin bil, eller vad det nu är för mojäng man tänkt prångla ut. Annars kan ju vem som helst kopiera och sälja den som sin egen.

Och precis som vi gissat får BMW Z4 både backspeglar och dörrhandtag. Formen är faktiskt pågagligt ”snällare” än vad de var hos fjolårskonceptet, en anpassning till produktionsverklighetens krav. Mer Miata än Armanikostym, om man säger så.

Mazda

Nåja.

Intressant nog har man skippat föregångarens fällbara plåttak till förmån för en vanlig tygtrasa. Därmed kan man spara vikt, inte minst viktigt med tanke på att BMW sagt sig vilja göra en mer renodlad körmaskin av Z4 än den tidigare boulevardbåten.

När nya Z4 får sin premiär i slutet av sommaren kommer toppmodellen Z4 M40i att ha en treliters rak sexa på gissningsvis runt 385 hästkrafter – och det är i alla fall föga Miatamässigt.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com