Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW-dokument avslöjar kommande bomber

En ny BMW 8-serie och M2 GTS bland nyheterna.

Ett läckt dokument med 177 sidor karosskoder avslöjar BMW-modellerna som inte finns ännu. Några är lite extra intressanta.

De BMW-troende kan naturligtvis rabbla karosskoder i sömnen. Det började med E3 i form av sjuseriens föregångare BMW 2800 redan 1968 och är numera uppe i G30, den senaste femserien.

Men det kommer naturligtvis inte att ta slut där. Nu har ett 177 sidor långt dokument med avslöjande karosskoder som vi inte tidigare kände till dykt upp på BMW-forumet Bimmerpost och där får vi nys om en och annan karamell vi kan längta efter.

Till vår stora glädje har forummedlemmarna också dykt ner i tabellerna och grävt fram det gottaste åt oss – så att vi själva slipper läsa varenda kodrad, för det är ganska ögontröttande läsning.

Att BMW har en ny M5 på gång är inte direkt någon överraskning, möjligen kan vi höja på ett ögonbryn åt att den är listad som fyrhjulsdriven. Mer intressant är då att nästa generation X3 förekommer på listan, liksom en X3 M.

Dessutom väntas en ny 8-serie. Senast vi hade en BMW som började på en åtta var på nittiotalet, en stor och slank coupé med V12 under huven. Men den sålde tydligen inte som det var tänkt och den fick aldrig någon efterföljare.

Förrän nu, alltså. Eller inom något slags framtid i alla fall. I listan finns den både som coupé och cabriolet, med modellnamn som 840d, 840i och 850i. Vad det skulle betyda i motorväg för du själv räkna ut. Om den precis som sin namne kommer att vara en stor, tvådörras GT-bil vet vi inte, men vi bad vår illustratör skissa på hur den skulle kunna se ut.

Bytbils illustratör

Det skulle vi inte ha gjort.

Vidare förekommer flera versioner av BMW M2 i materialet på Bimmerpost. Om BMW M2 Competition är en gatbil eller en tävlingsbil vågar vi inte gissa om, men att BMW M2 GTS är en bil i samma track day-stil som M4 GTS, det törs vi faktiskt förutspå. (Den lyckades vår illustratör lite bättre med, se bilden högst upp.)

Det finns mer. BMW X2, en kinesisk X3 och en ny 5-serie GT hör också till nyheterna. Till sist förekommer också Rolls-Royce Cullinan, en suvliknande skapelse i ungefär samma storlek som ett storstadskvarter som har valsat omkring på diverse spionbilder i pressen den senaste tiden.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com