Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW i Vision Dynamics ska skrämma Tesla

En förhandsvisning av kommande BMW i5.

Som en del av uppställningen i Frankfurt tar BMW i Vision Dynamics på sig rollen som Teslautmanare. Men i produktion lär den få backspeglar.

Att Münchenbaserade BMW har en normal elsedan på gång har varit känt sedan länge, men först nu får vi se hur de själva tänker sig att den kommer att se ut. BMW i Vision Dynamics är en designstudie som riktar udden direkt mot Tesla. Och precis som Tesla Model S är BMW i Vision Dynamics en bil i femseriestorlek fast med slankare taklinje.

Förmodligen kommer bilen att få heta BMW i5 när den ställs ut i bilhallarna och du och jag kan gå och köpa den. Kanske kommer den också att få specifikationer liknande konceptbilens: 60 mils räckvidd och 0–100 km/h på fyra sekunder. När det sker kommer förstås de mest konceptmässiga designdragen att ha tonats ner. Bilar brukar ha dörrhandtag. Och backspeglar. Det är jag ganska säker på.

Där objekten alltid är större än vad de ser ut.

Men man kan verkligen fråga sig hur BMW har tänkt sig utveckla sitt formspråk i fronten. Gårdagens BMW X7-koncept bjöd på tänder stora som en vithajs och den här har någon slags, jag vet inte riktigt, låtsasgrill? BMW, har ni verkligen tänkt igenom det här?

Hur som helst utgör BMW i Vision Dynamics en pusselbit i den enorma uppställning konceptbilar som koncernen visar upp i Frankfurt för närvarande, den ena mer uppseendeväckande än den andra. Vad resultatet blir för de framtida produkterna återstår att se.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com