Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas uppdaterade autopilot är kusligt säker

Vi får följa med på en hypnotisk resa utan att hålla i ratten

Den senaste autopiloten i Tesla X tycks göra skäl för namnet. På vindlande vägar med suvar, cyklister, stoppskyltar och inte minst dimma kör bilen ändå sig själv.

Tesla har uppdaterat hårdvaran för sin autopilot för både Tesla S och Tesla X och nu hävdar företaget att bilarna ska kunna köra sig själva (dock under övervakning av en vaken och nykter förare) på alla sorters vägar i alla sorters väderlekar.

För att understryka systemets förmågor har man släppt en filmsnutt som visar hur en Tesla X kör sig alldeles själv och navigerar genom komplexa och komplicerade trafiksituationer, med korsningar, möten, cyklister, stoppskyltar, kurvor och allsköns hinder som kan sätta myror i huvudet på den mest kapabla biologiskt baserade chaufför.

Den nya och förbättrade autopiloten.

Autopiloten förvånar med sin kompetens.

Visst tycks autopiloten tveka vid ett par tillfällen i filmen, men bilen tar sig hela vägen till målet utan att föraren vid något enda tillfällle ingriper. Imponerande, och intressant att se hur systemet identifierar olika typer av objekt i de små kameravyerna till höger i bild. Fast skruva ner ljudet, man kan klara sig utan Benny Hill-musiken.

Foto: Tesla/Youtube, Movieclips/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com