Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lät Teslans autopoilot köra – kraschade in i två polisbilar

"Föraren" tittade på film på sin mobil när olyckan inträffade

Ännu en trafikolycka har inträffat när en Tesla-förare litat blint på dess autopilot.
Denna gång kraschade en filmtittande man in i två polisbilar.
Lyckligtvis klarade sig alla oskadda.

Det är knappast första gången som en bilförare förlitat sig för mycket på sin bils autopilot och orsakat en olycka. Inte helt sällan rör det sig om Tesla-ägare.

Nu har det hänt igen. Denna olycka inträffade utanför staden Nashville i USA. Enligt tidningen The Charlotte Observer ska två polisbilar, varav en tillhörde sheriffen, ha stått längs med en motorväg i samband med en tidigare olycka. Då ska en Tesla ha krockat in i de båda polisbilarna.

Polisen rapporterar att föraren av bilen ska ha tittat på film på sin mobiltelefon samtidigt som han lät autopiloten göra hela jobbet.

Att helt förlita sig på autopiloten är ingen bra idé. Namnet på funktionen kan vara missledande, men Teslas teknik innebär än så länge att ”bilen styrs, accelererar och bromsar automatiskt inom sitt körfält”. Men när oväntade situationer uppstår reagerar inte autopiloten alltid på ett säkert sätt.

Sheriffens bil och Teslan fick bärgas från platsen.

Det ser ut att ha varit anledningen även denna gång. Eftersom polisen var på plats för att ta hand om en tidigare olycka var det avspärrningar på platsen och det rådde en så kallad ”move-over-law”, vilket betyder att man måste sakta ner och köra åt sidan av vägen. Det var alltså något som den filmtittande ”föraren” missade.

Ingen kom till fysisk skada i samband med olyckan men två av bilarna blev så pass förstörda att de fick bärgas från platsen. En av dem var Teslan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com