Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla på autopilot kraschade med polisbil

Föraren höll på med hunden i baksätet vid krocken

En Tesla Model 3 i Autopilotläge kraschade rätt in i bakdelen på en parkerad polisbil.
Mannen som satt i förarsätet berättade för polisen att han kollade till sin hund i baksätet när olyckan inträffade.
Trots att beteendet bryter mot Teslas regler har autopiloten varit inblandad i flera dödsolyckor.

Trots att Teslas instruktionsböcker varnar föraren från att inte ha uppmärksamheten på vägen när autopiloten styr bilen så inträffar olyckor med jämna mellanrum. Hittills har tre dödsolyckor inträffat i USA. I Sverige finns inga kända fall, men flera förare har visat bilder i sociala medier på hur de manipulerar ratten med flaskor och tyngder.

I helgen skedde en ny olycka med autopiloten inblandad i Connecticut, uppger Stamford Advocate.
Model 3-bilen rammade en parkerad polisbil rakt bakifrån i full fart, och fortsatte sedan in i ytterligare en stillastående bil. Föraren (eller vad vi ska kalla honom) berättade för föraren att han tittade till sin hund i baksätet när olyckan inträffade.

Olyckan hände tidigt i lördags morse och polisen meddelar på Facebook att en så kallad state trooper hade stannat för att hjälpa en stillastående bil som fått motorstopp och blockerade den vänstra mittfilen. När polisen tillsammans med föraren inväntade en bärgningsbil rände Teslan, en Model 3 av 2018 års modell, rätt in i bakändan på polisbilen. Teslan hade en personlig nummerskylt med texten MODEL3.

Mannen som inte körde bilen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och allmänfarlig vårdslöshet, uppger polisen. Ingen skadades allvarligt i olyckan trots att bilarna demolerades rejält.

Teslas bilar har ännu inte full självkörningsförmåga, men de kan styra, accelerera och bromsa själv och byta fil. Tesla är dock noggranna med att påpeka att systemet kräver förarens övervakning. Helgens olycka reser dock tvivel om hur nära förestående full självkörningsförmåga i själva verket är.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com