Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dramat i bilder: Här exploderar Teslan efter krocken

Barnfamilj i Model 3-bil i krasch med bärgningsbil

Här exploderar Tesla Model 3-bilen på motorvägen efter att ha krockat med en bärgningsbil. Bilens förare skyller olyckan på bilens autopilot. – Jag körde i 100 km/h och såg inte bärgningsbilen. Bilen kraschade in med vänstra sidan och började brinna, säger Alexey Tretiyakov, 41, till ryska kanalen REN TV.

De dramatiska bilderna från olyckan i Moskva har på några få timmar blivit en världsnyhet, trots att Tesla inte verkar brinna oftare än andra bilmärken.

Den ryske affärsmannen Alexey Tretiyakov körde sin Tesla Model 3 på motorvägen utanför med Moskva och hans två barn satt i baksätet.

Med stor kraft kraschade bilen in i en bärgningsbil som stod parkerad på motorvägen. Familjen fördes till sjukhus med ambulanser. Alexey Tretiyakov bröt sitt ena ben medan barnen klarade sig med sårskador och hjärnkakning.

Trots benbrottet lyckades föraren och hans barn komma ur Teslan tack vare hjälp av medtrafikanter på platsen, för sekunder efter kraschen börjar bilen brinna och exploderar med flera ljudliga smällar. Därefter brinner bilen som en fackla tills bara ett utbrunnet stålskelett återstår av den nästan nya Model 3-bilen som var värd över 600 000 kr.

Alexey Tretiyakov skyller nu olyckan på Teslans autopilot trots att varken Tesla eller myndigheter godkänner bilen för total självkörning, föraren måste alltid ha en hand på ratten och vara beredd att ta kontroll över bilen.

– Den var inte på totalt automatisk kontroll, det finns bara en förarassistent, så jag höll i ratten.

Tesla Model 3 är världens mest sålda elbil för närvarande. I Sverige har över 2600 exemplar sålts i år. Endast ett fåtal bränder har tidigare rapporterats. Nyligen vållade BMW stor uppmärksamhet i Sverige, då flera förare rapporterade om att deras bilar självantänt under körning. BMW känner till felet, men har trots det inte åtgärdat alla bilar ännu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com