Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stjärnan från succéfilmen stämmer Tesla

Kraschade mot träd - hävdar att hjulet lossnade

Bioaktuella filmstjärnan Mena Massoud från nya Disney-filmen Aladdin stämmer Tesla. Stjärnan hävdar att hans en dag gamla Model 3 tappade hjulet. -Bilen smällde till vid filbytet, sedan låste sig bromsarna och hjulet lossnade, enligt stämningsansökan.

Nya Disney-filmen Aladdin med Mena Massoud i huvudrollen som Aladdin hade premiär på de svenska biograferna för bara en dryg vecka sedan och är redan etta på biotoppen. Filmen har gjort succé i hela världen och spelat in tredje mest pengar av alla årets filmer under en premiärhelg. Filmen kostade 1,7 miljarder att göra, men drog in 800 miljoner redan första helgen.

Privat är det dock lite stökigare för filmstärnan Mena Massoud, 27. I september förra året skadade han sig i en bilkrasch med sin splitternya Tesla Model 3. Nu har Massouds advokater lämnat in en stämning mot Tesla och säger att de orsakat kraschen, uppger TMZ.

Massoud körde sin splitternya Tesla på Hollywood Bouleward i Los Angeles när bilen åkte av vägen och kraschade mot ett träd. Enligt stämningsansökan ska ett allvarligt fel på Teslan, som kostade nästan 800 000 kr, ha varit orsaken. Mena Massoud hade bara hunnit äga bilen en dag, men enligt stämningsansökan smällde det till i bilen vid ett filbyte, sedan låste sig bromsarna och därefter lossnade ett framhjul och bilen åkte upp på en trottoar och kraschade mot ett träd.

Mena Massoud ådrog sig vissa skador i kraschen, och bilen dömdes ut som skrotfärdig. Enligt bilder från olycksplatsen finns det inga potthål eller liknande i vägen. Bilens datasystem ska enligt advokaterna inte heller visa att Massoud har gjort något fel.

– Efter att ha gått igenom bilens datainspelning så har Massouds försäkringsbolag kommit till slutsatsen att Massoud inte har vållat olyckan, står det i stämningsansökan.

Varken Tesla eller Massouds advokater har velat kommentera stämningsansökan ytterligare.

Tesla har haft en tuff period I USA och noterade i fredags tvåårslägsta på Nasdaq-börsen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com