Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Jerry Seinfeld har sålt en bluff-Porsche"

Köpet av 15-miljonersbilen slutar i domstol

Komikern Jerry Seinfeld har stämts av en arg bilköpare.
– Bilen vi köpte av Seinfeld för 15 miljoner är inte autentisk, skriver köparen i sin stämning till domstol.

För tre år sen auktionerades en rad unika Porschar ut på Amelia Island i Florida.
En av de mest aktiva säljarna var Jerry Seinfeld som förklarade att han inte längre hade plats för alla bilar i sitt garage och därför ville att andra samlare skulle få chansen att köpa exemplaren.
Totalt sålde Seinfeld bilar för 220 miljoner kr under auktionen i Florida. En av bilarna – en Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster från 1958 – köptes av det brittiska företaget Fica Frio för nästan 15 miljoner kr.
Bilen presenterades som ett exemplar ”från Jerry Seinfelds samling” och ”ett enastående exempel på Porsches gedigna bilbyggande”.
Seinfeld-Porschen skeppades till England och det har gått nästan tre år innan köparen nu tar till storsläggan mot Jerry Seinfeld, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Porschen är inte alls det unika exemplar som Seinfeld gett sken av, menar Fica Frio.
Enligt stämningsansökan hade parterna kontakt med varann redan i somras.
Jerry Seinfeldt läste då in ett ”telefonmeddelande” där han bad om ursäkt och lovade full återbetalning. Men sen har han inte hörts av.
Seinfelds advokat, Orin Snyder, säger till AP att komikern handlat i god tro.
– Jerry har bett köparen att komma med någon form av bevis på att bilen inte är autentisk. Men istället för att presentera bevis har köparen kommit med en stämning.
Advokaten tillägger dock:
– Jerry Seinfeld vill göra rätt för sig och vi är övertygade om att domstolen går med på att en utomstående expert får avgöra bilens äkthet och ursprung.

Jerry Seinfeld har en förmögenhet på c a en miljard kronor, och att köpa unika Porschar har varit en av hans största hobbies genom åren.
Han har synts i bland annat en 959, den första 911 som rullade ut från fabriken 1963 och en 550 Spyder från 1955.

Men ingen vet riktigt hur många bilar som står i hans underjordiska garage på Manhattan. Garaget är uppdelat i tre våningar och köptes för 14 miljoner kr på 90-talet och där har han en stab av anställda som tar hand om dyrgriparna.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com