Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Har beundrat min 31-åriga Porsche som en tavla"

Från USA till England och därefter Finland. Nu står den här unika Porsche 911 Speedster på Autoropa i Malmö och väntar på att hitta en ny kärleksfull ägare.
– Bilen har extremt få kilometer på nacken och är toppen, dessutom har den en ytterst vacker färg, säger säljaren.

911 Speedstern från 1989 har fraktats över halva jordklotet under sina 31 år. Först från fabriken i Tyskland till USA där den förste köparen fanns. Sen lastades den på båt till Storbritannien där en rik grekisk medborgare njöt av bilen ända till Greklands ekonomi kraschade och han inte längre hade råd att behålla sin gröna pärla.
Så bilen hamnade i FInland där nye ägaren gled runt på finska landsvägar under några år, men på senare tid mest njutit av den som ”ögonmat”.

– Bilen var körd ca 1000 mil när jag köpte den, om jag minns rätt, säger nuvarande ägaren som vill vara anonym (men som svarat på Bytbils frågor via mail).
– De flesta milen är från bilens första tid. Totalt har den bara gått 1500 mil.

Den var sannerligen inte billig när den kom 1989. Priset var ca 650 000 kronor och enbart 2000 exemplar byggdes – varav nästan hälften skeppades till USA.
Men den här är sannerligen unik i sin ovanliga färgkombination, Forrest Green lack och Cashmere Beige interiör.
– Ja, det finns inte många i den färgen, men jag har aldrig försökt luska fram exakt hur många, säger säljaren.

Se annonsen här

Har du njutit av bilen på vägarna?
– Ja, jag har kört den lite – och det är en underbar cruisingbil! Men den har mest stått i ett varmt garage och fungerat som ”ögonmat”.

Är bilen en säkrare investering än aktier?
– Bra och ovanliga bilar är absolut en bra investering på lång sikt. Fördelen med bil som investering är att du kan beundra den som en vacker tavla, lyssna på det fina motorljudet och du får röra den…köra den…glida fram och njuta av fartvinden.
– Sen är de ju lite med bil som med tavlor…du köper inte en du inte gillar, säger säljaren som nu gett uppdraget till Autoropa att sälja sin gröna pärla.

Porsche-älskaren Jerry Seinfeld ägde också en Porsche 911 Speedster från 1989, men sålde den för några år sedan på auktion tillsammans med 12 andra Porschar.
Varför han bestämde sig för att sälja bilen blev aldrig känt, men det handlade knappast om att han behövde pengarna. Jerry Seinfeld är en av världens mest förmögna tv-personligheter.
– Jag har aldrig köpt en bil som en investering. Jag ser mig inte ens som bilsamlare. Jag bara älskar bilar. Jag älskar fortfarande de här bilarna, men det är dags att skicka ut dem i världen igen så att någon annan kan njuta av dem, det har jag gjort, förklarade Jerry Seinfeld i ett pressmeddelande.

Se Autoropas annons här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com