Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Är detta BMW:s nya elbil?

BMW bekräftar storsatsning på eldrift

BMW bekräftar att fler modeller ska komma i eldrivna versioner. Frågan är om det vi ser i märkets patentansökan är en kommande BMW i5.

Ur en japansk patentansökan kommer bilder på vad som närmast ser ut som en kommande modell ur BMW:s elektriska i-program. Gissningsvis är detta en kommande i5, som kan komplettera dagens i-program som består av den eldrivna småbilen i3 och sport-hybriden i8.

Glöm raka sexor, eldrift gäller för BMW.

Glöm raka sexor, eldrift gäller för BMW.

Det vore logiskt för BMW att fylla luckan mellan dessa båda modeller med någonting rymligare och mer familjevänligt, som också mer direkt kan ta sig an konkurrensen från amerikanska Tesla. Formgivningen är också tydligt ur samma fålla som i3 och i8, med den breda grillen och det avskurna taket.

Samtidigt har det framkommit att BMW planerar att utöka sin eldrivna modellflora med en elversion av nästa BMW X3 och en batteridriven Mini. Kan det möjligen handla om att lill-Minin Rocketman äntligen kan komma i produktion och då med eldrift?

Men då får den nog normala dörrar.

Men då får den nog normala dörrar.

Oavsett vilket har nyhetsbyrån Reuters pratat med ledande företrädare för märket som hävdar att en ny elmodell från BMW är minst tre år bort. Därmed har de ungefär samma tidplanering som Volkswagen och Mercedes-Benz för sina respektive storsatsningar på elektrifiering.

Foto: Japanese Platform for Patent Information, BMW Group
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com