Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari tycks ha bestämt sig för en suv

Marchionne bekräftade beslutet vid en pressträff.

Sergio Marchionne, Ferraris starke man, tycks ha bekräftat att Ferrari ska bygga en suv. Men han kallade den för någonting annat.

Så sent som i somras kunde vi rapportera att Ferraris VD Sergio Marchionne öppnat dörren på glänt för en suv. Då hette det att en fyrsitsig suv i ultralyx-segmentet var ”ett tänkbart alternativ”.

Vi var många som förvånades, eftersom det i alla år hetat att en suv var fullständigt omöjlig i Ferrariportföljen och så sent som i fjol lär Marchionne ha sagt att man skulle behöva skjuta honom innan Ferrari byggde en suv.

Maserati

Sånt får Maserati pyssla med, tyckte chefen då.

Men nu rapporterar Bloomberg att Marchionne satt ner foten och är ”superseriös” vad gäller att bygga en suv. Det var vid en pressträff i går som Marchionne sade att man nu är ”förbi att överväga en suv”. Det får man nog betrakta som ett ganska säkert uttalande.

Vad som förvånade mest var kanske att bossen sedan kallade den kommande modellen för en ”FUV”, utan att specificera vad han menade med det. Så nu är det öppet för gissningar. Vår illustratörs gissning, den kan ni i alla fall se ovan.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com