Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari kan utmana Tesla Roadster

"Dessa är mina principer, gillar ni inte dem har jag andra."

Att Ferrari skulle bygga elbilar har tidigare varit otänkbart. Men nu har företagets VD öppnat elbilsdörren på glänt.

Vid bilsalongen i Genève för snart två år sedan sade Ferraris VD och styrelseordförande Sergio Marchionne att en elbil från märket skulle vara ”ett närmast obscent koncept”. Och så var den helelektriska dörren ordentligt stängd.

Tills nu, förstås, eftersom Marchionne gärna byter åsikt som andra byter underkläder. Under den pågående bilsalongen i Detroit pratade Marchionne med Bloomberg och sade då att ”om man ska tillverka elektriska superbilar kommer Ferrari att vara först”.

Riktigt vad han menar med det är oklart och kanske har han inte läst i tidningarna om vare sig Nio EP9 eller Rimac One. Kanske ser han inte dem som konkurrenter. Tesla däremot ger honom huvudbry och sade att ”folk är förbluffade över vad Tesla gjorde med superbilen – jag försöker inte minimera vad Elon gjorde men jag tycker att det är genomförbart för oss alla” och riktade udden mot nya Tesla Roadster.

Tesla

Den ser ju nästan ut som en Ferrari i alla fall.

Enligt Marchionnes produktstrategi kommer Ferrari också att utveckla fler hybridbilar framöver och därifrån är steget till ren eldrift ”rättframt”. Därmed har Marchionne också vänt kappan för andra gången. Redan tidigare har han svängt i suv-frågan och lovar numera att ett högbygge kommer om ett par-tre år.

Han har också sagt att man får skjuta honom innan Ferrari gör en självkörande bil. Så inom kort kan vi räkna med att han säger att Ferrari ska göra självkörande bilar, alltså.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com