Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari får hybriddrift från 2020

Nya modeller ska få hjälp av elmotorer

Än så länge är det bara Ferrari LaFerrari som får extra skjuts av elmotorer. Men från och med 2019 kommer fler modeller att få hybriddrivlina.

När ersättaren till Ferrari F12 lanseras runt 2020 kommer den ryktesvis att ha någon form av hybriddrivlina där en eller flera elmotorer hjälper förbränningsmotorn att sätta fart på ekipaget. Konceptuellt kommer det inte att vara alldeles olikt principen i LaFerrari, där elmotorn används främst för att förbättra prestanda snarare än minska bränsleförbrukning och miljöpåverkan.

Tidigare i år patenterade Ferrari också ett drivsystem med laddfunktion som skulle kunna användas i mer än en plattform.

Nu har även Fiat Chrysler-koncernens högste chef Sergio Marchionne i samtal med investerare meddelat att dotterbolaget Ferrari kommer att använda eldrift i kombination med förbränningsmotorer framöver, till förmån för både prestanda och energieffektivitet.

Bytbils illustratör tror att hybridbilar ser ut så här.

Bytbils illustratör fantiserar friskt om Ferraris framtid.

Marchionne meddelade också att Ferrari kommer att gå igenom en fundamental förändring i hur man ser på biltillverkning, med en antydan om att produktionen skulle kunna komma att öka till över 10.000 bilar per år. Det skulle kunna innebära produkter med mer betoning på lyx än på sport, för att tilltala en bredare publik.

Foto: Ferrari
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com