Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rimac Concept One möter Bugatti Veyron

El mot bensin – vilken superduperbil är bäst?

Lord Pembroke är en britt med många bilar. Här låter han sin Bugatti Veyron gå en match mot den kroatiska el-superbilen Rimac Concept One. Slutsatserna förvånar.

Den artonde earlen av Pembroke, William Herbert, har en bilsamling som inte går av för hackor. I garaget finns nämligen guldkorn som Mercedes-Benz 300 SL, Ferrari 288 GTO och den Porsche 956 som fortfarande är den bil som fortfarande har banrekordet runt Nürburgrings nordslinga. Just den bil som Stefan Bellof använde för att slå rekordet, alltså.

I trädgården hemma på Wilton House bjuder han också varje år på Wilton Classic and Supercar show, ungefär så som bilintresserade brittiska lorder brukar göra. Pembrokes trädgårdsfest brukar locka sisådär 500 av världens mest intressanta bilar.

Trädgården är rätt schysst den med.
Trädgården är rätt schysst den med.

Men nu får vi se den gode lorden på kroatisk mark. Där håller nämligen Rimac Automobili hus, bolaget bakom superbilen Concept One med 1.088 hästkrafter. Just det, den eldrivna raketen som nyligen gav Ferrari LaFerrari en omgång. Med sig hade Lord Pembroke sin Bugatti Veyron (för självklart har han en sådan också).

Rimac ställde upp med bil, bana och sin egen testförare Miroslav Zrncevic, en karl som bland mycket annat vunnit pokaler i driftingsporten. Det anar vi nästan, när vi får se filmen.

I slutet får vi ta del av lordens intryck av den eldrivna superbilen. Hans uppfattningar förvånar kanske, framför allt kommentarerna om ljudet.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com