Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Rimac tar över Bugatti

Nu surras det igen om Porsche, Bugatti och Rimac. Den kroatiska elbilstillverkaren kommer börsnoteras och även ta över Bugatti. 

Den kroatiska biltillverkaren Rimac har varit i ropet på sistone. De lanserade nyligen monstret Rimac Nevera. Bytbil berättade nyligen om en video där elbilen fullkomligt pulvriserade en Ferrari SF90 Stradale (som verkligen inte är en långsam bil) i ett dragrace.

Rimac har även förekommit i spekulationer om att de ska ska slås i hop med Bugatti. I mars kom det rapporter om att Porsche investerar motsvarande 708 miljoner svenska kronor i Rimac, och Volkswagen skulle samtidigt ge grönt ljus åt en sammanslagning mellan Rimac och Bugatti. Nu har det kommit nya uppgifter om de två, men i andra sammanhang. 

LÄS MER: Video: Rimac visar upp sin prototyp – dragrace mot Porsche Taycan Turbo S

Få detaljer är kända, men Reuters rapporterar och som hänvisar till Manager Magazin (som har talat med anonyma källor), att Rimac och Porsche ska ta över Bugatti i ett samriskföretag, där Rimac äger 55 procent av aktierna, medan Porsche kommer äga 45 procent. Samtidigt kliver Porsche i sin tur in och ökar ägandeandelen i Rimac. 

Nästa år kommer även Rimac antagligen börsintroduceras och siktar på att bli värderad till 6,06 miljarder dollar (motsvarande 56,3 miljarder svenska kronor). 

Varken Volkswagen, eller Porsche ville kommentera uppgifterna. 

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Porsche jobbar på elektrisk Boxster

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com