Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Porsche jobbar på elektrisk Boxster

Flera elektriska versioner av Porsches modeller på gång

Större
Stäng
  • Konceptet av Porsche Boxster som visades upp 2011. Foto: Wikimedia commons
    Konceptet av Porsche Boxster som visades upp 2011. Foto: Wikimedia commons
  • Konceptet av Porsche Boxster som visades upp 2011. Foto: Wikimedia commons

Porsche jobbar enligt uppgifter på att försöka få fram elektriska versioner av sina populära modeller. Däribland ska den tyska biltillverkaren försöka lansera ett koncept på en elektrisk Boxster.

Bytbil har ett antal gånger skrivit om att Porsche jobbar på att utveckla ett e-bränsle som ett komplement till de elektriska bilarna, och på sätt förlänga livet på förbränningsmotorerna. De syntetiska bränslena har sågats av en lobbyorganisation för att de varken håller miljömässigt eller ekonomiskt. Även om Porsche utvecklar e-bränslet betyder det inte att de ligger på latsidan när det kommer till elbilarna. 

För cirka två år sedan lanserade Porsche sin första elektriska bil i form av Porsche Taycan och visade den elektriska framtiden för den tyska biltillverkaren. Nästa generation av Porsche Macan kommer även den vara en elbil. Det kan även vara så att en elektrisk version av Cayenne kan vara på gång, rapporterar Car and Driver. Det kan även vara så 718 Boxster finns på samma lista, men som ett elektriskt koncept.

Det kan vara så att Porsche 718 Boxster får en elektriskt drivlina, samtidigt som den kan erbjudas med versioner som har förbränningsmotorer. Den amerikanska publikationen tror att den elektriska Boxster kommer först att visas upp som ett koncept innan den officiellt lanseras. Konceptet kan baseras på en annan plattform än den som elektriska Macan baseras på.

LÄS MER: Ovanlig Porsche från 1955 återupptäckt – hittades i container

2011 visade Porsche upp två elektriska Boxster, en med fyrhjulsdrift, och en som hade en enda motor och därmed bakhjulsdrift. 2019 rapporterades det även om en hybridversion av Boxster. Dock var elbilarna som visades upp 2011 för tunga, och som bekant är vikt är väldigt viktigt eftersom elbilsmodellerna ska ha lika bra körprestanda som som motsvarande bensinversioner har, och ska även ha samma egenskaper. 0 – 60 mph lär gå på lite över tre sekunder, om inte snabbare.

Porsche Macan kommer antagligen ha ett liknande artificiellt motorljud som Taycan, så det borde man också höra i den elektriska sportbilen. 

Det är dock oklart om och när det elektriska konceptet av Porsche 718 Boxster kan tänkas att visas upp som koncept.

LÄS ÄVEN: Jerry Seinfelds Porsche 911 GT3 RS går under klubban

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com