Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lotus växlar upp – fyra nya modeller till 2026

Elektrisk suv anländer nästa år

Större
Stäng
  • Lotus Evija
    Lotus Evija. Foto: Lotus
  • Lotus Evija. Foto: Lotus

Lotus tänker satsa rejält inför framtiden. De kommande fem åren ska de lansera fyra nya elbilsmodeller, däribland en elektrisk suv som de hoppas kunna dra nytta av.

Geelyägda Lotus planerar att lansera fyra nya modeller till 2026, skriver biltillverkaren i ett pressmeddelande. Först ut är en elektrisk suv: kodnamn Type 132, som ska anlända till marknaden redan nästa år. Den ska vara i liknande storlek som Tesla Model X. Anledningen att de lanserar en suv är att de hoppas kunna kapitalisera på den likt Porsche gjorde när de lanserade Cayenne.

Året efter ska en fyradörrars sedan lanseras, Type 133. Den kommer vara ungefär vara lika stor som Tesla Model S. 2025 kommer en mellanstor elektrisk suv.

LÄS MER: Brittisk firma ska tillverka sportbil som inspireras av Lotus 62

Eftersom Lotus ändå har sportbilar i sina gener, lanseras 2026 en elektrisk sportbil, Type 135. Den ska utvecklas i samarbete med Renaultägda Alpine. Samtliga bilar kommer byggas i Kina. Både den elektriska suven och sedanen kommer baseras på Lotus plattform Evolution. Tidigare har Lotus berättat att de ska tillverka Lotus Evija, en elektrisk supersportbil, samt Lotus Emira, vilket kommer vara den brittiska biltillverkarens sista bensindrivna sportbil.

Den klassiska sportbilstillverkaren togs över av Geely Holding Group när de köpte majoriteten av aktierna 2017.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com