Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mini visar teaserbild på nya modellen

Blir elektrisk märke 2030

Större
Stäng
  • Den nya modellen ska visas upp 2023.
    Den nya modellen ska visas upp 2023.
  • Den nya modellen ska visas upp 2023.

Om två år ska nästa generationens Minis börja lanseras, som ett steg i att biltillverkaren blir ett renodlat elbilsmärke 2030.

2030 ska Mini var ett renodlat elbilsmärke, och idag står elektrifierade modeller för 15 procent av deras försäljning.

2023 ska nästa generations elektrifierade Mini presenteras. Det inkluderar en tredörrars Mini samt crossovermodeller i både småbils och komapaktsegmentet. Dessutom kommer de lansera ett modellkoncept för John Cooper Works med en elektrisk drivlina. Enligt uppgifter till brittiska Autocar, kommer den första modellen vara en prestandafokuserad version av den nuvarande Mini Electric.

De framtida modellerna kommer tillverkas i Storbritannien och från och med 2023, även i Kina och Tyskland.

Nu har Mini visar upp en teaserbild på den nya generationens Mini som lanseras 2023. Det är just en tredörrars Mini men den behåller sina proportionerna som den haft sedan BMW återlanserade märket. Bilen kommer konkurrera med Fiat 500.

Enligt Autocar så kommer den nya modellen erbjudas med både renodlade eldrivlinor och förbränningsmotor-alternativ. Modellen kommer även få en helt ny interiör som använder ny teknik för att erbjuda kunderna större anpassningsmöjligheter. Bilarna i småbils och kompaktsegmentet kommer byggas i Kina. Minis sista modell med förbränningsmotor lanseras 2025.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com