Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volvo börjar sälja elbilar online – ska bli helt elektriskt senast 2030

Lanserade sin första elbil hösten 2019

Volvo har meddelat att de enbart ska  sälja sina nya elbilsmodeller online, och senast 2030 ska de även bli ett renodlat elbilsmärke.

Sedan tidigare har Volvo Cars satt som mål att hälften av den svenska biltillverkarens försäljning ska vara elbilar, och andra hälften ska vara laddhybrider, år 2025. 

Idag har Volvo meddelat att de tänker bli en helt elektrisk biltillverkare, och detta senast 2030. De har ambition att enbart sälja renodlade elbilar och fasa ut alla bilar i sin bilpark som är utrustade med en förbränningsmotor, och det inkluderar hybrider. 

Övergången till att bli en renodlad elbilstillverkare är en del av Volvo Cars klimatplan, att minska koldioxidavtrycket under varje bils livscykel. Strategin har snabbats upp av den allt starkare efterfrågan på elektrifierade bilar, och de är övertygade om att marknaden för förbränningsmotorer krymper. 

– För att fortsätta vara framgångsrika behöver vi växa med lönsamhet. Så istället för att investera i en krympande verksamhet valde vi att investera i framtiden – elektriskt och online. Vi är helt fokuserade på att bli en ledare i det snabbt växande segmentet premium-elbilar, säger Håkan Samuelsson, VD för Volvo Cars.

LÄS MER: Beskedet: Volvo och Geely fördjupar samarbetet

Det andra beskedet Volvo gav nu på morgonen, var att de tänker göra som Tesla, börja sälja alla sina nya elektriska modeller online. De tänker investera kraftigt i sina försäljningskanaler online. Strategin riktar in sig på det snabbt växande segmentet med marknaden för premium-elbilar. 

– Framtiden för Volvo Cars definieras av tre pelare: elektrisk, online och tillväxt. Vi vill erbjuda våra kunder trygghet och ett bekymmersfritt sätt att ha en Volvo. Förenkling och bekvämlighet är nyckeln till allt vi gör, säger Lex Kerssemakers, chef för global commercial operations.

Samtidigt så menar Volvo Cars att även om de gör stora investeringar i sina plattformar för onlineförsäljning, så kommer man bygga en starkare kundrelation tillsammans med sina återförsäljare, som kommer fortsatt vara en viktig del av kundupplevelsen. 

Volvo kommer även bygga ut sin tjänst Care by Volvo, dess prenumerationstjänst, som i framtiden kommer se till att öka kundernas bekvämlighet.

Under hösten 2019 lanserade den svenska biltillverkaren sin första renodlade elbil, Volvo XC40 Recharge. Senare idag kommer Volvo även lansera en ny modell i 40-serien. 

LÄS ÄVEN: Trots missen – Volvo siktar ännu högre med Recharge

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com