Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Trots missen – Volvo siktar ännu högre med Recharge

Om fyra år siktar Volvo på att ha fem renodlade elbilar i sitt modellutbud

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Trots att Volvo precis missade sitt försäljningsmål med Recharge 2020, så siktar de ännu högre i år. 

Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, har satt ännu tuffare och högre försäljningsmål för Volvos laddbara serie Recharge, detta efter att den svenska biltillverkaren precis missade sitt mål för 2020.

– Cirka en fjärdedel av försäljningen globalt ska vara Recharge i år, säger Håkan Samuelsson, till Automotive News Europe. 

Recharges laddhybrider och elbilar stod för 17 procent av Volvos globala försäljning 2020, vilket var en ökning från 6,5 procent året innan, men är fortfarande under målet på 20 procent. Målsättningen är att Volvo ska vara en renodlat elbilsmärke 2030. 

Under andra halvan av 2020 stod Rechargemodeller för 19 procent av Volvos globala försäljning. I Europa var motsvarande siffra 36 procent för andra halvan av året, och 31 procent över hela 2020. 

LÄS MER: Volvo ska tredubbla sin produktion av elbilar

Tydligen har de elektrifierade modellerna varit en ekonomisk framgång, inte bara tack vare försäljningsvolymerna. Utan även att marginalerna varit stora, ungefär lika stora som Volvos konventionella bilar, berättar Samuelsson till Automotive News Europe. 

Det händer mycket hos Volvo just nu när det kommer till elektrifiering. Förra året debuterade den första renodlade elbilen från den svenska biltillverkaren, nämligen XC40 Recharge P8. I mars ska Volvo lansera en kompakt elektrisk modell, som antagligen kommer kallas C40. 

Dessutom kommer antagligen nästa generationen av XC90 som även den som renodlad elbil, nästa år.

Om fyra år siktar Volvo på att ha fem renodlade elbilar i sitt modellutbud, och de ska stå för hälften av märkets globala försäljning, den andra hälften ska vara laddhybrider.

LÄS ÄVEN: Kinesiska Volvokusinen fångad på bild – i Sverige

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com