Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo ska tredubbla sin produktion av elbilar

Hade sin högsta halvårsförsäljning någonsin

Större
Stäng
  • Foto: Volvo Cars
    Foto: Volvo Cars
  • Foto: Volvo Cars

Volvo Cars ska tredubbla sin produktion ev elbilar för att möta efterfrågan som uppstått på kort tid. Samtidigt redovisar de sin högsta halvårsförsäljning i företagets historia. 

Volvo Cars ska tredubbla sin produktion av elbilar i den belgiska fabriken i Gent, detta efter att efterfrågan på kort tid har ökat på Volvos laddbara modeller. 

Samtidigt rapporterade Volvo att recharge-bilarna mer än fördubblades i procent under 2020 jämfört med 2019. Recharge-modellerna stod för 29 procent av de totala försäljningsvolymerna. 2022 ska tillverkningskapaciteten vid fabriken i Gent mer än tredubblats (jämfört med dagens nivåer) och kommer då stå för ungefär 60 procent av fabrikens den totala produktionskapaciteten. 

– Vår framtid är elektrisk och kunderna gillar helt tydligt våra Recharge-bilar. Fabriken i Gent bryter nu ny väg för resten av vårt globala tillverkningsnätverk i det fortsatta arbetet med att elektrifiera vårt modellprogram och öka vår produktionskapacitet för elbilar”, säger Javier Varela, chef för Global Industrial Operations and Quality, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Kinesiska Volvokusinen fångad på bild – i Sverige

Samtidigt redovisade Volvo den högsta halvårsförsäljningen i företagets historia, för det andra halvåret 2020. Just efterfrågan på elektrifierade bilar är det som har skyndat på återhämtningen från inverkningarna från covid-19. 

Senare i år ska fabriken i Gent även starta produktionen av den andra helt elektriska modellen från Volvo, en modell som Bytbil tidigare har skrivit om. Bilen kommer baseras på den modulära CMA-plattformen. Sedan tidigare byggs Volvo XC40 recharge och laddhybridversionen av samma modell. 

Om fyra år ska 50 procent av Volvos globala försäljning vara elbilar, och andra hälften vara laddhybrider. 2030 ska de potentiellt vara ett helt renodlat elbilsmärke

Men det är inte enbart i Belgien som Volvo fokuserar på elbilar. Förra månaden tillkännagav den svenska biltillverkaren att man ska montera elmotorer i Volvos fabrik i Skövde och det finns planer på att tillverka kompletta elmotorer i mitten av detta årtionde där. För detta ändamål ska 700 miljoner kronor investeras.

LÄS ÄVEN: Volvo P1800 lovordas efter första provkörningarna

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com