Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo lanserar ny version av XC40 Recharge – så mycket kostar den

Räckvidd på 40 mil enligt WLTP

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Volvo lanserar en ny version med XC40 Recharge som har en enda elmotor för att kunna erbjuda två olika varianter av sin första elbil.

Nyligen presenterade Volvo sitt nya koncept: Concept Recharge. Den har en banbrytande design och som ska visa vägen för nästa generationens elbilar från den svenska biltillverkaren.  

Nu har Volvo lanserat en ny version av Volvo XC40 Recharge som får en elmotor. Den driver framhjulen, som ett alternativt ill den tvåmotoriga versionen av modellen som tidigare har funnits. 

Bilen levererar 231 hästkrafter som kommer från ett 69 kWh-batteri. Den får en räckvidd på 40 mil på en enda laddning. Med snabbladdning ska den kunna ladda från 10 till 80 procent av kapaciteten på 32 minuter. 

LÄS MER: Uppgifter: Volvo utvecklar liten crossover

– Genom att lägga till en enmotorig XC40 Recharge breddar vi attraktionskraften hos vårt helt elektriska modellprogram. Kunderna kan nu välja mellan två distinkta varianter av XC40 Recharge och nyligen lanserade Volvo C40 Recharge, säger Henrik Green, chief technology officer. 

Båda versionerna har fått en mängd med förändringar av mjukvaran och drivlinan sedan den introducerades förra året, och som ska förbättra både effektiviteten och räckvidden. Förändringarna kommer även rullas ut till de kunder som redan har en Volvo XC40 Recharge, via trådlösa uppdateringar. 

Som standard är bilen utrustad med Recharge däck (åretrunt-däck). Dessutom får den nya versionen av XC40 Recharge det nya infotainmentsystemet som drivs av operativsystemet Android. 

XC40 Recharge med en elmotor kostar 529 000 kronor. Den börjar produceras i höst och kommer produceras i Belgien och Kina.

LÄS ÄVEN: Nu går Volvo C40 Recharge att beställa

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com