Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Volvo utvecklar liten crossover

Kan anlända till marknaden 2023

Större
Stäng
  • Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo
    Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo

Volvo C40 Recharge var Volvos första bil som är designad för att vara en renodlad elbil. Enligt uppgifter ska den svenska biltillverkaren utveckla en ännu mindre modell och kommer heta XC20 eller XC30. 

För ett par månader sedan lanserade Volvo sin första modell som är designad som en renodlad elbil, Volvo C40. För en kort tid sedan berättade Bytbil att den nu går att beställa, och hur mycket den kostar. 

The Car Magazine rapporterar nu att Volvo jobbar på att utveckla en suv som crossover. Det kommer vara en suv som är mindre än XC40 och C40. Självklart kommer den vara eldriven och kan enligt uppgifter anlända till marknaden 2023.  

Detaljerna är få, men den svenska biltillverkaren är väl medvetna om att coupéer är populära, om de är crossovers. Det betyder att om de vill komma in på marknaden med B-segmentet, så behöver de lansera en mindre crossover. Bilen kommer drivas av el, och kommer antagligen heta XC20, eller XC30. Att Volvo lanserar ytterligare en elbil är som du vet, en del av deras plan att bli ett renodlad elbilsmärke till 2030.

LÄS MER: Volvo Cars kan börsnoteras senare i år

The Car Magazine spekulerar i att den nya modellen enbart får en elmotor och framhjulsdrift, till skillnad från XC40 och C40. De menar också att personer i företagsledningen är frustrerade över räckvidden, men att Over the air-uppdateringar kommer göra att bilarna kommer förbättra den över tid. 

Redan i oktober skrev Bytbil om att Volvo planerade för XC20, men att det inte fanns någon tidsplan för modellen, och att den skulle baseras på SEA-plattformen.

– Vi behöver färre antal sedaner och kombis. Vi kommer fortfarande erbjuda dem, men förmodligen inte lika många, i ställt kommer fler SUV-modeller. Där måste vi expandera ännu mer och vi planerar för en modell som är ännu mindre än 40-serien, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars. 

Du kan nog även förvänta dig att den nya crossovern kommer ha det Android-baserade infotainmentsystemet, och det gäller även nya Volvo XC90 när den anländer till marknaden om ett år eller två. 

LÄS ÄVEN: Den bästa elbilen – enligt Top Gear:s Chris Harris

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com