Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Cars kan börsnoteras senare i år

Allt beror på hur marknaden utvecklar sig

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Det har länge surrats om att Volvo kan noteras på börsen. Nu verkar det som att frågan är uppe på dagordningen igen och kan bli verklighet senare i år. 

I februari beslutade Geely och Volvo att inte slå sig samman, utan enbart fördjupa sitt samarbete. Några veckor senare visade Volvo även upp sin nya elbil, Volvo C40 Recharge. Dessutom har det länge surrats om att Volvo och Polestar kan bli noterade på Stockholmsbörsen. 

Nu verkar det som att frågan är uppe på dagordningen igen. Volvo Cars har nämligen beslutat att utvärdera en börsnotering, men allt beror på hur marknaden utvecklar sig. En börsnotering skulle frigöra kapital och skulle hjälpa till i Volvo satsning mot att bli ett renodlade elbilsmärke 2030. 

– Det kan skapa en möjlighet för globala investerare att delta i vår resa att bli ledande inom det snabbt växande premium- och intelligenta elfordonsegmentet samtidigt som vi fortsätter att leverera på vad kunderna förväntar sig av Volvos varumärke, säger Volvos VD Håkan Samuelsson i uttalandet.

LÄS MER: Volvo får konkurrens – Geely bekräftar nytt elbilmärke

Oavsett om det blir en börsnotering eller inte, så är Geelykoncernen kvar som huvudägare. 

– Vi har stöttat omvandlingen och tillväxten av Volvo Cars  under de senaste tio åren, vilket gör det möjligt för företaget att bli ett äkta premiumvarumärke med förbättrad lönsamhet, säger Eric Li, styrelseordförande i Zhejiang Geely Holding. 

Dessutom har styrelsen beslutat att förlänga kontraktet med vd:n Håkan Samuelssons fram till slutet av 2022. 

LÄS ÄVEN: Volvon som är värd 170 miljoner kronor

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com