Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Cars börsnoteras på Stockholmsbörsen

Genomför även en nyemission

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Nu är det klart att Volvo Cars kommer börsintroduceras på Stockholmbörsen. Samtidigt gör den svenska biltillverkaren en nyemission, vilket ska ge välbehövliga inkomster.

I förra veckan avslöjade Polestar att de kommer börsintroduceras på Nasdaq-börsen, där de värderas till motsvarande 174 miljarder svenska kronor.

I veckor har det spekulerats när det kan tänkas vara Volvos tur att bli introducerades på börsen, och nu är det dags. I ett pressmeddelande bekräftade den svenska biltillverkaren att så är fallet.

Volvo ska noteras på Stockholmsbörsen och ska även genomföra en nyemission som förväntas ge bilmärket cirka 25 miljarder svenska kronor. Börsnoteringen skulle frigöra kapital och hjälpa till i den svenska biltillverkarens process att bli ett renodlat bilmärke till 2030.

LÄS MER: Volvo skippar lädret

– Vi har stöttat omställningen och tillväxten av detta ikoniska svenska varumärke under en period av förändring som saknar motstycke i vår industri. Volvo Cars har under det senaste decenniet ställt om till att bli en av världens snabbast växande biltillverkare. Vi kommer fortsätta stödja Volvo Cars som majoritetsägare i den här pågående globala framgångssagan, säger Eric Li, styrelseordförande i Volvo Cars.

Enligt planen ska handeln med Volvo Cars aktier starta någon gång under 2021, och det kan även bli aktuellt att Geely Holding, som äger Volvo Cars, säljer en del av sina aktier.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com