Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo skippar lädret

Volvo C40 först ut

Större
Stäng
  • Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo
    Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo

Volvo har beslutat att skippa läder i sina nya bilar, som en del av deras process att bli ett helt cirkulärt företag från 2040.

Tidigare i våras lanserades Volvos nya elbilsmodell Volvo C40 Recharge, och nu har Volvo Cars har tagit ett ställningstagande för djurs välbefinnande genom att erbjuda nya material i sina nya elbilar. Just Volvo C40 Recharge blir den första modellen som är helt läderfri.

Vanligt läder kan finnas i modeller med förbränningsmotorer, men 2030 ska Volvo vara ett renodlat elbilsmärke, och det betyder även att de även kommer vara läderfria.

Senast 2025 ska 25 procent av materialen i nya Volvobilar bestå av återvunnet och biobaserat material. Samma år ska Volvo använda helt förnybar energi. De eftersträvar även att vara ett helt cirkulärt företag 2040.

I stället för läder i interiören, kommer Volvo erbjuda exempelvis Nordico, ett interiörmaterial som har skapats av den svenska biltillverkaren. Det är textilier som tillverkats av återvunna material, såsom PET-flaskor och biomaterial från skogar i Sverige och Finland, samt kork som har återvunnits från vinindustrin. Materialet debuterar i nästa generationens modeller från Volvo.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com