Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo uppdaterar flera modeller

Bland annat får XC60 en facelift

Större
Stäng
  • Ansiktslyftet på Volvo XC60 Foto: Volvo
    Ansiktslyftet på Volvo XC60 Foto: Volvo
  • Ansiktslyftet på Volvo XC60 Foto: Volvo

Volvo uppdaterar flera av sina modeller inför ”modellår 2022”. Bland annat kommer ett nytt infotainmentsystem flytta in.

Volvo Cars har introducerat en rad med uppdateringar på bland annat sin mellanstora suv XC60, som får biltillverkarens Androidbaserade infotainmentsystem, vilket enligt Volvo själva gör modellen smartare än någonsin. 

Det kommer erbjudas ett helt nytt Digital Services-paket, vilket innebär att man får tillgång till Googles appar och tjänster som tillhandahåller Google Assistant, navigering via Google Maps och brett utbud av inbyggda appar via Google Play. Man måste abonnera för att få tillgång till paketet. All hårdvara för att köra tjänsten finns redan i bilen och all data som krävs ingår i paketet. 

Volvo Car Group var det första företaget som samarbetade med Google för att integrera ett Androidbaserat infotainmentsystem med appar och tjänster från Google, och Volvo XC40 Recharge var den första Volvon som utrustades med systemet. 

Tittar man på utsidan så har XC60 även där fått några uppdateringar. Den har fått en ny grill och stötfångare fram, samt nya färger och fälgar. I interiören kan man även få nya material, inklusive läderfria alternativ och textilklädseln City Weave. 

LÄS MER: Officiell: Volvo C40 Recharge

Gällande säkerhetsuppdateringar så kommer XC60 vara utrustad med ADAS (Advanced Driver Assistance Systems)-sensorsplattform, som har en rad radarenheter, kameror och ultraljudssensorer. 

Med plattformen ska medtrafikanter upptäckas, har automatisk broms och ska även kunna undvika kollisioner. Den Den har även Pilot Assist. 

Produktionen av XC60 modellår 2022 kommer starta i slutet av maj. 

Även Volvo S90, Volvo V90 och Volvo V90 Cross Country får uppdateringar genom att få samma infotainmentsystem och säkerhetsuppdateringar som i ansiktslyfta Volvo XC60.

LÄS ÄVEN: Volvo börjar sälja elbilar online – ska bli helt elektriskt senast 2030

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com