Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Efter börsnoteringen – här är Polestars plan

Värderas till motsvarande 174 miljarder svenska kronor

Större
Stäng
  • Polestar 2 körs på en landsväg.
    Polestar 2. Foto: Polestar
  • Polestar 2. Foto: Polestar

Polestar ska börsintroduceras på Nasdaq-börsen, men det är bara början för den svenska elbilstillverkaren. Till 2024 ska de lansera ett antal nya modeller.

I mitten av september kom rapporter om att Volvo kunde börsintroduceras så tidigt som sent i september eller i början av oktober.

Under gårdagen avslöjade dotterbolaget Polestar i ett pressmeddelande att de kommer noteras på Nasdaq-börsen. Den svenska elbilstillverkaren värderas till cirka 20 miljarder dollar, motsvarande 174 miljarder svenska kronor.

Men de har även andra planer. Polestar har som bekant tillverkat både Polestar 1 och Polestar 2. De har som mål att sälja cirka 290 000 bilar per år till 2025. Till 2024 ska de dessutom lansera tre nya modeller.

Den ena modellen är som bekant Polestar 3 som lanseras nästa år. I mitten av september avslöjade vd:n Thomas Ingenlath, att modellen erbjuds med antingen en, eller två elmotorer. Dessutom kommer bilen ha två stolsrader i stället för tre, för att vara lyxigare och skilja sig från Volvo XC90.

I en intervju med Car Magazine sade samme Ingenlath att Polestar 3 kommer vara i samma prisklass som Porsche Cayenne, som kostar 75 000 euro, motsvarande 765 000 svenska kronor.

En annan modell som kommer lanseras är produktionsversionen av Polestars koncept Precept. För cirka två veckor sedan visades de första bilderna på prototypen av Precept. Modellen ska börja tillverkas någon gång innan 2025 (2024 kan man gissa?), men Polestar ville inte specificera något årtal.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com