Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras Polestar 3

Syskkon till Volvo XC90:s efterträdare

Större
Stäng
  • Polestar har visar upp en kamouflerad Polestar 3. Foto: Polestar
    Polestar har visar upp en kamouflerad Polestar 3. Foto: Polestar
  • Polestar har visar upp en kamouflerad Polestar 3. Foto: Polestar

Nu har den svenska elbilstillverkaren Polestar bekräftat datumet för när de lanserar sin kommande modell och syskonet till Volvo XC90:s efterträdare: Polestar 3.

Senare i år kommer den svenska elbilstillverkaren Polestar lansera sin tredje modell i form av Polestar 3. Det är ett syskon till Volvo XC90:s efterträdare (kommer antagligen heta Embla). Nu har biltillverkaren bekräftat att Polestar 3 kommer visas upp i oktober. I december visades Polestar 3 upp på bild, även om den var ordentligt kamouflerad.

Även om det är ett syskon till nästa generation Volvo XC90, kommer de skilja sig åt. Till skillnad från Volvomodellen som kommer ha tre stolsrader, kommer Polestar 3 vara ”lyxigare” och endast ha två. Båda kommer baseras på den nya SPA2-plattformen.

Tillverkas i USA och Kina

Polestar 3 kommer tillverkas i South Carolina, USA, samt i Kina. Enligt uppgifter kommer kunderna kunna välja mellan en version med en enda elmotor, samt en med två elmotorer. Därmed har bilen fyrhjulsdrift. Den ska även vara kraftfullare än efterträdaren till Volvo XC90. I en tidigare intervju har Polestars vd sagt att Polestar 3 ska konkurrera med Porsche Cayenne.

Nästa år ska även crossovern Polestar 4 lanseras, som en konkurrent till Porsche Macan. 2024 ska även Polestar 5 anlända till marknaden. Det är produktionsversionen av konceptet Precept.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com