Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilden på Polestar 5

Lanseras om ett par år

Större
Stäng
  • Polestar 5 kommer lanseras 2024. Foto: Polestar
    Polestar 5 kommer lanseras 2024. Foto: Polestar
  • Polestar 5 kommer lanseras 2024. Foto: Polestar

Den svenska elbilstillverkaren Polestar har släppt den första bilden på Polestar 5 som lanseras om ett par år.

I början av oktober berättade Polestars vd, Thomas Ingenlath, om Polestars planer för framtiden. Först ut är Polestar 3 som lanseras nästa år. Den ska skilja sig från Volvo XC90 och prismässigt konkurrera med Porsche Cayenne. De kommer även lansera Polestar 4, en crossover som ska konkurrera mot Porsche Macan. Modellen lanseras 2023 och förutspås bli den svenska elbilstillverkarens bästsäljande modell i mitten av det här årtiondet.

I mitten av september visade Polestar upp den första bilden på delar av produktionsversionen av konceptet Precept. Det visade sig senare vara den kommande Polestar 5.

Polestar 5 kommer lanseras 2024 och nu har den svenska elbilstillverkaren visat den första bilden hur modellen kommer se ut i sin helhet, något som Vi Bilägare var först att rapportera om.

Enligt Thomas Ingenlath, Polestars vd, kommer mycket av designen från Precept föras över till produktionsversionen, Polestar 5.

– Jag blir väldigt stolt över att se hur mycket av konceptbilens design som klarar sig till Polestar 5, en stor prestation av våra designers och ingenjörer, säger Thomas Ingenlath.

Polestar har lagt upp en minidokumentär om Precepts färd från koncept till riktig produktionsbil. Du kan se senaste avsnittet, som handlar som designen på bilen, nedan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com