Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar visar första bilden på Precept

Sätts i produktion någon gång innan 2025

Större
Stäng
  • Prototypen av Polestar Precept.
    Prototypen av Polestar Precept. Foto: Polestar
  • Prototypen av Polestar Precept. Foto: Polestar

Polestar har visat upp den första bilden på sin kommande modell Precept. Vi kommer få se den på marknaden någon gång innan 2025.

I februari förra året visade Polestar upp konceptet Polestar Precept. Den var i ungefär samma storlek som Tesla Model S och påminde även en del om den amerikanska elbilen.

I en intervju nu i september sade den svenska elbiltillverkarens vd, Thomas Ingenlath, att man ska tillverka en produktionsversion av Precept, samtidigt som man gav några detaljer om Polestar 3 som lanseras nästa år.

Nu har Polestar visat upp den första bilden på Precept i form av en prototypbil. Bilen kommer utvecklas i företagets utvecklingscenter i Storbritannien. Tittar man på fordonet så kommer bilen form vara väldigt lik den som konceptet har. Dock verkar det inte som att den inte behåller konceptets bakdörrar, utan använder sig av mer traditionella bakdörrar och det betyder att B-stolpen finns kvar. Dock blir dörrhandtagen infällbara som på konceptbilen. Om handtagen är infällda när de inte används kan räckvidden förlängas något.

Polestar Precept ska vara ett statement när det kommer till design, teknik och hållbarhet. Bilen börjar produceras någon gång före 2025, men Polestar vill inte specificera något år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com